jagter

 

 

Vamdrup Jagtforening råder hvert år over pladser på en række jagter. Klik her for at se om tilmelding, tid og sted

 
 
 

billeder fra nogle af fællesjagterne

 

Jagt i solskin

 
Endelig,- på den sidste jagt i Lilballe fik vi solen at se på en af vores fællesjagter. Samtidig var det også en rigtig god dag hvad vildt angår. Som man kan se, blev der leveret en sneppe, to rådyr og to fasaner. Rigtig flot for en jagt så sent,- men hundene lavede også et flot arbejde!
 

 
 Vi har modtaget nogle fine billeder fra Drejensjagten fra Frank Juhl. Som det kan ses blev der skudt noget så sjældent som en blishøne...
     
     
 
     
 

 

Første jagt i Lilballe 2017

 
 
 
  På den første fællesjagt i Lilballe var der som sædvanligt meget vildt og mange skudchancer til de 25 jægere. Der blev nedlagt 1 rådyr og 5 fasaner, men der blev set meget mere. Der var tilsyneladende flere kuld vilde fasaner fra i år, og det siger vel egentlig meget om vildtrigdommen i de bynære områder.

 

 
Området er præget af vild vækst og bynært kulturland mellem hinanden, og det kan undertiden være svært for hundene (og førerne) at komme igennem det brombærfyldte terræn.  
 
 

 
 
 

 

 
     
 

Frank Juhl skriver om Jagten i Bramdrup Skov d. 14/01
"Allerede fra start var der lagt op til en god jagtdag i Bramdrupdam Skov. Med hele 25 fremmødte jægere, var stemningen høj og vejret var solrigt med en klar blå himmel. Til tider dalende der endda snefnug ned fra himlen.
Mikkel-ræv var på spil i flere såter, men formåede at liste sig væk hver gang. Derudover blev der set både skovsnepper, fasanhane, fasanhøne, og flere rådyr.
Trods det, lå der blot et stk. lam og en enkel krage på vildtparaden.
Afslutningsvis kunne alle jægere se frem til den sikre såt nede i Stranjægerforeningen, bestående af gule ærter, der altid er et festmåltid."

 

 
 

 

Årets anden jagt på Drejens var også begunstiget af et fantastisk vejr, som gav lejlighed til at nyde det smukke terræn. Især den sidste såt var helt fantastisk, for pludselig væltede det frem med rådyr, der var mindst 10 af dem og der blev hurtigt nedlagt to. En helt nybagt jæger skød sit første dyr ved den lejlighed.

 
 

 

 

 
12/11 16: Årets første jagt på Drejens var en meget smuk en af slagsen. Fremragende frostvejr, og smukke efterårsfarver. Rådyrene var nemme at skræmme, så dem var der ikke nogen af på paraden, men der blev til gengæld skudt en kæmpe-Mikkel, en sneppe og tre harer. Bortset fra en af harerne blev alle stykker vildt skudt af nye jægere. Se flere billeder på facebook-siden.
 
 
 

 

2016 :Danmarks Jægerforbund Kolding har mildt sagt ikke været heldige med vejret endnu på de årlige jagter. På den første af årets nyjægerjagter i Kildevæld p..regnede det hele dagen. Til gengæld var jagten vellykket i og med samtlige stykker vildt - en sneppe, et rådyr og en hare - blev nedlagt af nyjægere, og i og med skudstatistikken var fin.
Sneppen var jægerens første.... Se flere fotos på vores facebookside,

 
 
 
 

Første fællesjagt i 2016

 

 
Der var ikke det store mylder på paraden til årets første fællesjagt i Lilballe. To harer blev det til på trods af godt vejr og god jagt. Der blev set en hel del vildt som ikke blev skudt på af sikkerhedsmæssige grunde, og en enkelt "skudstærk" sneppe kostede da også et par patroner...
Det bliver uden tvivl bedre næste gang, især hvis lidt flere deltagere tager hunde med.
 
 
 
 
 
 

Sidste jagt på Drejens 23/01

 
Endelig en dag med sne og lys i den smukke natur, omend vi lige manglede solen. Selvom paraden ikke var svimlende (to snepper) blev der set en del mere vildt. 2 rådyr blev ikke beskudt af sikkerhedsmæssige hensyn, og et par andre gik bagud. Harerne har tilsyneladende haft et godt år, der blev set flere, og der var masser af fod (igen: Hvor har vi dog savnet den sne), og der var noget flere snepper end dem, der blev leveret.
Årets jagtsæson i Danmarks Jægerforbund Kolding er ovre, og vi kan kun sige tak til Kommunen, koordinatorer, jagtledere, hundeførere og skytter for en strålende sæson. Det er dejligt, når samarbejde fungerer, og det er disse jagter et rigtigt godt eksempel på.
 

 
 
 

 
 

Vi arbejder på at skaffe billeder og tekst fra de andre jagter i januar

 

 

Drejens 06/12

 

En usædvanlig blæsende dag på Drejens halvøen udviklede sig til en rigtig god jagt. Området er smukt i alle slags vejr, og der er altid godt med vildt.
Der blev allerede i første såt skudt de 2 stykker råvildt, som ansås for passende, så derefter blev der ikke skudt mere til råvildt.
Der var faldet en del snepper; og det fremgik også af patronforbruget, selv om der kun blev leveret en af slagsen.
 I alt blev skudt 2 rådyr, 1 hare og 1 sneppe. 
 
 
 
 

Lilballe 15/11

 
Det holdt tørt så længe jagten varede, men vi var næppe kommet indendørs før det møgvejr som var lovet brød ud. Lilballe er næsten altid en våd fornøjelse for driverne, men der er også næsten altid godt med vildt. Det viste sig også denne gang hvor der ligesom på Drejens blev skudt 9 stykker vildt. 1 ræv, 2 rådyr, to harer og 4 gråænder, så der blev blæst på livet løs på paraden. En meget vellykket dag.
 
 
 
 

Drejens 07/11

 
Den første jagt på Drejens i år var en fantastisk oplevelse. Naturen var fyldt med røde, gule og grønne farver, og selv om det var gråvejr var det ideelt til jagt.
Der var også rigtig godt med vildt. Det har tilsyneladende været en formidabel ynglesæson for harerne, alle steder hører man at bestanden er vokset, og på jagten d. 07/11 blev der skudt 7 harer(!), en råbuk og en sneppe. Sneppen var den heldige jægers første, så der fulgte lige et lille ritual med....
 
 
 

 

2015 Fællesjagt i Kildevæld 01/11: Nyjægerjagt

 
På den første jagt i Kildevæld, som også er DJ Koldings første nyjægerjagt, fik en ny jæger sit første stykke vildt og måtte igennem diverse ritualer. Det kunne dog ikke fjerne smilet...
Dagen var diset og smuk, men bortset fra at der blev set et par snepper, var der ikke noget fuglevildt. Til gengæld myldrede det med råvildt, der blev set i hvert tilfælde 4 stykker foruden det ene der blev nedlagt. I alt lå der kun to stykker vildt på paraden, en hare foruden råen, men der blev heller ikke skudt til mere, så jagtleder Gunner Trane var meget tilfreds med dagens forløb.
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

Lilballe: Første fællesjagt i efteråret 2015

 
 
Som sædvanlig skete der en del på den første jagt i Lilballe. Der blev skudt to harer og to fasaner, - men der burde iflg en deltager nok have været skudt lidt mere... Men det ændrede ikke på, at det var en dejlig jagt.

 

 

Sidste jagt på Drejens 24/01 2015


 

 

 
Den sidste jagt på Drejens i jagtåret 2014-15 blev meget spændende og smuk. Der var faldet sne, men der var sandelig også faldet snepper!
Pludselig væltede det op med snepper i næstsidste såt, - der blev set mere end 10 - men skudt en. Vi siger ikke i hvor mange skud!!
Desuden blev der skudt et rådyr
 

 
 
 

Kildevæld 03/01 2015

 
 
Kildevæld er et ret lille terræn, men forbavsende vildtrigt også nå man tager beliggenheden lige op ad motorvejen i betragtning. Ved jagten 03/01 blev der skudt 2 rådyr, en rå og et ret lille lam. Ved samme lejlighed fik en nyjæger en instruktion i at brække et dyr, og det halve af JKF-bestyrelsen tog sig en snak....
- og for en gangs skyld var det fint vejr...
 

 
 
 
 
 
 

Endnu en våd JKF-jagt 07/12 2014


 

 
 
Vi har modtaget flg fra en deltager i endnu en våd jagt i JKF-regi d. 07/12:

Hej Michael,
 
Du får lige lidt billeder, fra dagens jagt i Drejens. Vejret var koldt, vådt og mudderet.. men humøret var højt blandt alle deltagere
Det hjalp særligt, da der på tredje såt, blev nedlagt hele 2 dyr (en stor gaffelbuk, og en stor rå). 
Det var desværre årets sidste jagt for mit vedkommende, men jeg ser frem til, at de hyggelige jagter igen starter op i januar 2015. 

Vi ses i det nye år. 
Med venlig hilsen
Frank Juhl

 

 
 
 

Vamdrup Jagtforenings Nyjægerjagt 2014


 

 

 

På Vamdrup Jagtforenings årlige nyjægerjagt d. 19/10 deltog 12 mand, og selv om det øsregnede hele dagen, blev der skudt en del vildt. På paraden lå:   to harer, en fasanhøne, en krikand og en husskade. Som sædvanligt var det lokale medlemmer af Vamdrup Jagtforening, der havde stillet jagtområder til rådighed for de nye jægere.
 
 
   
 

En meget, meget våd JKF-dag


 

Årets første JKF jagt i Lilballe blev en meget våd affære. Det regnede fra vi kom til vi gik, voldsomt af og til. Alligevel var der som sædvanligt på dette område en del vildt, og der har sikkert været meget mere. Det er ikke nemt at få fuglene op at flyve i det vejr.

På paraden lå der en våd ræv, en våd buk og to våde harer. Der burde nok have ligget en våd fasan eller to og måske en and, men ....

JKF-jagterne er en glimrende lejlighed til at lære andre jægere i området at kende, for stemningen er altid fin, også selv om alle var mere eller mindre våde.

 
   
 
   

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------